Projekt onkologickej a hematologickej ambulancie

Cieľ

Stav pôvodných priestorov a ich výbavy zodpovedal takmer štvrťstoročiu používania. Hlavným nedostatkom bol studený, neosobný vzhľad. Našou snahou bolo vytvoriť priestory prvého kontaktu chorého dieťaťa s nemocnicou, kde sa zbaví obáv z očakávaných vyšetrení a kde sa bude cítiť “ ako doma”. Priestory svojím riešením umožňujú nestresové čakanie pred návštevou ambulancie.

Realizácia

Rozsiahlou rekonštrukciou nevznikli nové ambulancie, len nové dispozičné a farebné riešenie priestoru – dve ambulancie, príjmacia miestnosť, denná miestnosť pre lekára, WC s výbavou aj pre imobilných pacientov a archív zdravotnej dokumentácie. Výtvarné riešenie evokuje atmosféru morského sveta. Deti sedia na palube lode, v akváriu plávajú morské ryby. Farebné podlahy a steny, dekorácie a doplnky – nič nepripomína bežnú predstavu o nemocnici. Zariadenie je ladené v svetlých pastelových farbách.