Domov / Článok / Deň otvorených…

Deň otvorených dverí je za nami

V sobotu 21. septembra sme v budove Svetielka nádeje a na priľahlej atletickej dráhe UMB opäť privítali verejnosť v rámci Dňa otvorených dverí Svetielka nádeje.

Aj tento rok sme si pre záujemcov a zvedavcov pripravili rôznorodý program. Dámy z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v rámci svojej Poradne zdravia merali všetkým záujemcom tlak, hladinu cholesterolu, taktiež obsah oxidu uhoľnatého vo vydýchnutom vzduchu a analyzovali aj zloženie tela prostredníctvom prístroja InBody.

 

Deti zase potešil skákací rytiersky hrad, v ktorom sa mohli vyblázniť, a potešili ich aj animátorky zo Stageman – Žijeme animáciami, ktoré im z balónov vyrobili pekné kvietky, ako aj rytierske meče. J A kto nechcel balóny, mohol si od nich nechať namaľovať na tvár niektorý z množstva vzorov a ísť si otestovať svoju presnosť v jednoduchých hodoch guličkami a vreckami s pieskom.

 

Hlavným bodom programu však bol Charitatívny beh Svetielka nádeje, ktorý odštartoval o 10.00 h. Do tohto posledného behu v rámci Bežeckej série Svetielka nádeje sa prihlásilo spolu 66 súťažiacich, ktorí pretekali v behu a nordic walkingu. Potešila nás aj medzinárodná účasť: do behu sa prihlásil súťažiaci zo Španielska a do kategórie nordic walking zase dve walkerky z Číny.

Svojou účasťou všetci podporili aj našu činnosť, pretože časť výťažku zo štartovného putovala na podporu našich projektov pomoci. Bolo to spolu 1287,50 eur, čo je suma, za ktorú sme veľmi vďační. Víťazmi tak boli všetci: tí, ktorí bežali, aj detskí onkologickí pacienti, ktorým financie pomôžu v boji s náročnou chorobou.

 

Ešte predtým, než organizátori behu vyhlásili výsledky a odmenili zlaté, strieborné a bronzové priečky v jednotlivých kategóriách, si však všetci mohli vypočuť rozhovor s bežkyňami, ktoré sa zúčastnili behu z Košíc do Bratislavy Volvo Run Slovakia. Dve členky víťazného tímu sa podelili o zážitky z behu, ktorý trvá takmer dva dni a hovorili aj o tom, aké to bolo obhajovať víťazstvo z minulého roka, čo sa im napokon podarilo.

Následne už pozornosť všetkých pritiahol príchod dvoch štvornohých pomocníkov: canisterapeutických psov z Canisterapeutického združenia Slovensko. Každý, kto chcel, sa mohol ísť s nimi pomojkať a dozvedieť sa niečo nové o tom, ako návšteva psíkov pomáha detským pacientom na onkologickom oddelení.

Nechýbalo však ani občerstvenie či možnosť nazrieť do skladu nášho detského mobilného hospicu, kde zdravotná sestra Dária každému ochotne ukázala, ako pomáhajú rôzne prístroje a ako funguje práca s deťmi s nevyliečiteľným ochorením.

Tešíme sa, že nám vyšlo aj počasie a mohli sme takýto príjemný deň stráviť so všetkými, ktorí ho chceli tráviť s nami. Ďakujeme aj všetkým našim partnerom a podporovateľom za spoluprácu na organizácii celého podujatia. Spolu sme Svetielko nádeje.

 

ĎAKUJEME PARTNEROM PODUJATIA

 

Zdieľajte tento článok

Novinky do Vašej
emailovej schránky

Sledujte nás na sociálnych sieťach