Domov / Zdravé recepty / Bielkovinová tvarohovo-ovsená…

Bielkovinová tvarohovo-ovsená pizza

Suroviny na cesto

  • 250 g plnotučného roztierateľného tvarohu
  • 120 g najemno pomletých ovsených vločiek
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • ¼ ČL soli

 

Suroviny na obloženie

  • Ľubovoľné podľa chuti. Odporúčame napr.:
  • Paradajkový pretlak alebo kečup
  • Kvalitnú šunku (aspoň 96 % obsahu mäsa)
  • Kukuricu
  • Syr, napr. strúhaná mozzarella

Postup

V miske si rozmiešame tvaroh, najemno pomleté ovsené vločky, olej, biely jogurt a soľ.

Lyžicou cesto roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie do kruhu alebo do tvaru zajačika.

Pripravené a vytvarované cesto dáme do vyhriatej rúry na 190 °C a necháme piecť 15 minút.

Po 15 minútach vyberieme z rúry a potrieme pretlakom alebo kečupom.

Poukladáme plátky šunky, kukuricu a strúhanú mozzarellu.

Obloženú pizzu dáme ešte zapiecť na 15 minút na 190 °C.

Zdieľajte tento článok

Novinky do Vašej
emailovej schránky

Sledujte nás na sociálnych sieťach
Kontaktujte nás,
zanechajte odkaz alebo spätnú väzbu na naše služby. Opýtajte sa na to, čo vás zaujíma, podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.
Kontaktujte nás,
zanechajte odkaz alebo spätnú väzbu na naše služby. Opýtajte sa na to, čo vás zaujíma, podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.